Kuinka levitän aurinkopuuterin?

Kuinka levitän aurinkopuuterin?

Aurinkopuuteri on ainoa meikkituote, jonka tarvitset tekaistun ”Palasin juuri Miamista” hehkun luontiin kasvoillesi – jopa keskellä kylmintä talvea. Jotta aurinkopuuterin kanssa ei kuitenkaan mentäisi liiallisuuksiin. Allan Avendaño kertoi Harpers Bazaarille vinkkinsä aurinkopuuterin oikeanlaiseen levitykseen kaikilla ihonsävyillä.

Valitse oikea sävy

Aurinkopuuteri tuo kasvoille lämpöä. Ei siis yllätä, että tämä useimmiten ruskean sävyinen jauhe tai voide soveltuu mainiosti kasvojen varjostukseen. Jotta aurinkopuuteri näyttäisi mahdollisimman luonnolliselta kasvoillasi, oikean sävyn valitseminen on tärkeää. Avendaño kehottaa valitsemaan sävyn, joka on ainoastaan sävyn tai kaksi luonnollista ihoasi tummempi. Vaaleille ihoille Avendaño suosittelee valitsemaan neutraalin sävyn, joka ei näytä iholla mutaiselta. Hän rakastaa Charlotte Tilbury Filmstar Bronze and Glown -aurinkopuuterin monipuolisuutta. Hohtoa tuovaa aurinkopuuteria tulisi käyttää kevyemmällä otteella, kun taas mattainen vaihtoehto saa olla hitusen verran dynaamisempi.

Jos pohjasävysi on keltainen, kultainen tai persikkainen aurinkopuuteri tarjoaa parhaiten säteilevän, terveellisen hehkun. Avendaño rakastaa Benefit Hoola Matte Bronzeria, etenkin jos ihosi on vaalean ja mediumin välillä. Oranssin pohjavärin omaavat aurinkopuuterit sopivat parhaiten oliiville ja tummalle ihonsävylle. Erityisesti pehmeän puuterimainen Hourglass Ambient Light Bronzer kirkastaa ihoa ja tuo mukanaan luonnollista säteilyä.

Etsi pörröinen kulmaharja

Paras harja sekä jauhemaisen että voidemaisen aurinkopuuterin levitykseen on kulmaharja. ”Kulmaharjat toimivat mainiosti aurinkopuuterin kanssa, sillä ne istuvat juuri sopivasti poskipäiden kaaren ympärille,” kertoo Avendaño.

Nestemäisten aurinkopuutereiden kohdalla Avendaño suosittelee levittämään puuteria ensin harjalla, jonka jälkeen puuteria häivytetään kostealla sienellä, esimerkiksi Beautyblenderilla. Tämä takaa saumattoman upean lopputuloksen. ”Et taatusti halua nähdä kasvoillasi tarkoin määriteltyä rajaa,” toteaa meikkitaiteilija. ”Kostea sieni toimii mahtavana välineenä aurinkopuuterin häivytykseen.”

Seuraa “3” sääntöä

Aurinkopuuterin liikakäyttö ei näytä hyvältä – joten muistahan ottaa rauhallisesti. Avendaño sanoo, että moni sortuu alkuun aurinkopuuterin liikakäyttöön. Kerrostus on kaikki kaikessa, työskentelitpä sitten jauhemaisten tai nestemäisten aurinkopuutereiden kanssa. ”Kevyet kerrokset ovat mahtava tapa aloittaa aurinkopuuterin levitys,” hän toteaa. Levitä aurinkopuuteria vähitellen ja tarkista lopputulos luonnonvalossa ennen lisäkerroksiin siirtymistä.

Yksi vanhimmista, mutta samalla tehokkaimmista kauneussäännöistä: levitä aurinkopuuteria numero 3 muotoisesti, aloittaen ohimoilta ja siirtyen poskipäitä kohden. Viimeistele kasvot levittämällä aurinkopuuteria leualle. Aurinkopuuterin osuessa näille kolmelle kasvojesi kohdalle lopputuloksena komeilee varjostettu ja auringon suutelema lopputulos. Ylimääräisen hehkun aikaansaamiseksi voit vetäistä aurinkopuuteria vielä hieman nenän keskiosaan (johon aurinko luonnollisestikin jättäisi väriä – ilman aurinkovoidetta tietenkin).

Lähde: Harpersbazaar.com