Miten poskipuna levitetään oikein?

Miten poskipuna levitetään oikein?

Poskipuna, tuo meikkien ehdoton sankari, vähentää välittömästi kasvoilta väsymystä ja tekee ulkonäöstäsi viimeistellyn tyylikkään. Mutta kuinka poskipuna levitetään oikein?

Poimimme Realsimple.com:n artikkelista parhaat palat suomalaisille!

Mihin poskipunaa laitetaan?

Poskipuna luo kasvoille optisen harhan. Paras paikka poskipunan levittämiseen riippuu tietenkin kasvojesi muodosta.

  • Pyöreiden kasvojen hoikentaminen: Pyyhkäise poskipunaa poskipäillesi ja levitä väriä aina ohimoille asti. Poskipäiden paikan löydät helposti imaisemalla poskiasi hieman yhteen.
  • Sydämenmuotoisten kasvojen tasapainottaminen: Levitä poskipunaa poskiesi alle ja häivytä hiusrajaan asti.
  • Pitkien kasvojen pehmentäminen: Levitä poskipunaa poskiesi alle, mutta älä ohimoille.

Kuinka valitsen oikean sävyn?

Useimmat meikkitaiteilijat kertovat, että oikea poskipunasävy löytyy helpoiten tutkailemalla ihosi pohjasävyä. Muille kuin meikkitaiteilijoille käsite ei kuitenkaan välttämättä ole tuttu. ”Ideana on hyödyntää poskipunaa yhdessä—riippuen haluamastasi lopputuloksesta—iholtasi luonnollisesti löytyvien herkkien värien kanssa,” toteaa Kate McCarthy, GloMineralsin kansallinen meikkitaiteilija New Yorkissa. Joko pääsit kärryille asiasta? Nyrkkisääntönä toimii seuraava: mikäli ihosi ruskettuu helposti tai on sävyltään oliivinvihreä, pohjasävysi on todennäköisesti kultainen tai keltainen. Jos taas punastut helposti, pohjasävysi on luultavasti vaaleanpunainen tai punainen. Tummempi iho sen sijaan on pohjasävyltään mitä luultavimmin luumu ja sininen.

  • Kultaiset ja keltaiset pohjasävyt: Valitse oranssi tai punertavaan taipuvainen vaaleanpunainen. Nämä värit lisäävät kasvojesi kirkkautta ja vähentävät kellertävyyttä.
  • Vaaleanpunaiset tai punaiset pohjasävyt: Pitäydy kevyissä vaaleanpunaisissa sävyissä, jotka täydentävät pohjasävyäsi (luonnollinen lookki) tai kokeille persikkaista tai mokkaista poskipunaa punaisuuden poistoon.
  • Luumuiset tai siniset pohjasävyt: Valitse kirkkaita appelsiinin ja vaaleanpunaisen sävyjä, jotka erottuvat ihoasi vasten.

Kuinka paljon poskipunaa tulisi laittaa?

”Enemmän, kuin luulet,” toteaa Mathew Nigara, NYC Color Cosmeticsin meikkitaiteilija. (Haluathan poskipunasi näkyvän, et sulautuvan ihoosi meikkivoiteen tapaan.) Onkin parasta levittää poskipunaa isolla kädellä—pyyhkäisy tai kaksi luonnollisen lookin päälle. ”Levitettyäsi poskipunaa muutaman minuutin ajan, kehon lämpötila alkaa nousta, joka saa värin haihtumaan kauniisti kasvoillasi” toteaa Nigara. ”Kontrasti ei siis lopulta ole niin räikeä.”

Parhaat tavat poskipunan levittämiseen

Voidemaiset poskipunat levittyvät parhaiten iholle sormilla. Jauhemaisten poskipunien kanssa leveäpäinen puuteriharja voi olla perinteistä poskipunaharjaa käyttäjäystävällisempi vaihtoehto, sillä se jakaa väriä iholle paremmin. Geelimäiset punat sen sijaan kannattaa levittää meikkisienellä.

Mikä erottaa poskipunan ja aurinkopuuterin toisistaan?

”Poskipuna tuo kasvoille väriä, kun taas aurinkopuuteri tuo kasvoille tervettä hehkua,” toteaa meikkitaiteilija Paula Dorf, Paula Dorf Cosmeticsin luoja. Aurinkopuuterin levittämisen kanssa kannattaa olla maltillisempi; lisää puuteria sinne, mihin aurinkokin osuisi: otsalle, poskille, leualle ja nenälle.

Lähde: Realsimple.com